Info

Info

Akateemisen kyykän MM-kilpailut 2019
Tampereen teknillisen yliopiston kampuksella
9.2.2019

Kyykät kolisevat jälleen helmikuussa Akateemisen kyykän MM-kilpailuissa. Mutta mikä kyykkä? Kyykkä on karjalalainen urheilulaji, jossa heitetään karttuja (puisia mailoja) kohti kyykkiä (pieniä sylinterimäisiä puupalikkoja) kohti. Kyykkä on omaksuttu opiskelijoiden suosimaksi urheilulajiksi, akateemiseksi kyykäksi. Akateemisen kyykän sääntöihin voi tutustua täällä.
Akateemisen kyykän MM-kilpailut ovat yksi Suomen suurimmista opiskelijatapahtumista, jossa opiskelijoita saapuu eri puolilta Suomea (ja maailmaa!) mittelemään tässä perisuomalaisessa urheilulajissa. Tapahtuma kerää joka vuosi noin 3000 kävijää ja voimiaan voi koitella 3 erilaisessa sarjassa yleisen sarjan ohella: kilpailuissa on erikseen naisten, I speak English (tuttavallisemmin ISE) ja Pro -sarjat, joista tarkemmin täällä. Totutusti kilpailujen päätyttyä kyykkäkansa suuntaa jatkoille. Lisäksi Firmasarja tarjoaa loistavan vaihtoehdon esimerkiksi yrityksen tyky-päivään!
Tapahtuma ei olisi mitään ilman vapaaehtoistyöntekijöitä, ja joka vuosi vapaaehtoisia tarvitaan mm. pelien tuomareiksi ja järjestyksenvalvojiksi, lisätietoa Talkoisiin-sivulla.

Yleisen sarjan pelit alkavat lauantaina klo 9:00 ja joukkuekuori tulee olla noudettuna klo 8:30 mennessä. Naisten ja PRO-sarjan joukkuekuoret tulee olla noudettuna 11:30 mennessä, jotta pelit saadaan jouhevasti alkamaan klo 12:00.  Lisätietoja kyykkäpäivän aikataulusta tulossa lähikaikoina!