Info

Info

Kyykkä on karjalalainen urheilulaji, jossa heitetään karttuja (puisia mailoja) kohti kyykkiä (pieniä sylinterimäisiä puupalikkoja) kohti. Kyykkä on omaksuttu opiskelijoiden suosimaksi urheilulajiksi, akateemiseksi kyykäksi. Akateemisen kyykän sääntöihin voi tutustua täällä.

Akateemisen kyykän MM-kilpailut ovat yksi Suomen suurimmista opiskelijatapahtumista, jossa opiskelijoita saapuu eri puolilta Suomea (ja maailmaa!) mittelemään tässä perisuomalaisessa urheilulajissa. Tapahtuma kerää joka vuosi noin 4000 kävijää ja voimiaan voi koitella yleisen sarjan ohella kahdessa erilaisessa sarjassa: kilpailuissa on erikseen ISE- (I Speak English) ja Prosarjat, joista tarkemmin täällä. Totutusti kilpailujen päätyttyä kyykkäkansa suuntaa jatkoille. Lisäksi Firmasarja tarjoaa loistavan vaihtoehdon esimerkiksi yrityksen tyky-päivään!
Tapahtuma ei olisi mitään ilman vapaaehtoistyöntekijöitä, ja joka vuosi vapaaehtoisia tarvitaan mm. pelien tuomareiksi ja järjestyksenvalvojiksi, lisätietoa Talkoisiin-sivulla.

Tapahtumassa noudatetaan yleisiä turvallisuuteen liittyviä Suomen lakeja, sääntöjä ja määräyksiä, joista erityisesti nostamme esille, että avotulen teko taajamassa ilman maanomistajan lupaa on kielletty.